Odrobina historii...
Kvass Rycerski to napój bezalkoholowy, który warzony jest w znanym browarze w Rydze na Łotwie. Historia browaru sięga 1863 roku, kiedy na przedmieściach Rygi powstał pierwszy mini browar Ilgezeem, w budynkach starego, poniemieckiego browaru rzemieślniczego, zajmujący się warzeniem i fermentacją Kvassu Rycerskiego.
W latach 1915-1916 większość browarów została zniszczona, wliczając w to również browar Ilgezeem. Całe wyposażenie browarów zostało zdemontowane. Dopiero po drugiej wojnie światowej browary odżyły, rekonstruując się i rozwijając.
Tworzymy z pasją. Od pokoleń z dbałością o każdy składnik.
Najwyższa jakość zbóż
Receptura Kvassu opiera się na fermentacji najwyższej jakości zbóż i składników.
Tradycyjna receptura
Kvass chlebowy Rycerski warzony jest według pilnie strzeżonej, tradycyjnej receptury.
Wyrazisty smak
Kvass Rycerski wyróżnia orzeźwiający i wyrazisty smak, który pokochasz!
W roku 1997 w browarze Ilgezeem zaszły poważne zmiany. Wdrożono bowiem nową technologię fermentacji bezalkoholowych napojów słodowych oraz zaczęto produkcję naturalnie fermentowanego kwasu.
Opierając się na starych recepturach i technologii, dbamy o wyrazisty smak i jakość napoju jakim jest Kvass chlebowy Rycerski. Liczymy się z każdą opinią Klientów i staramy się, aby nasz produkt spełniał oczekiwania każdego miłośnika kwasu chlebowego!
Kvass Rycerski to przede wszystkim ludzie, którzy go tworzą.